HEELS AND WHEELS - Av Ine Vedeld hits
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Etter et halvt års pause er jeg tilbake på bloggen. Det har skjedd mye spennende siden sist som jeg gleder meg til å dele.

Vi blogges veldig snart!

Ine

 • 12

  Hva er en drømmekropp? Jeg har kommet frem til svaret.


  En drømmekropp er en kropp som kan frakte meg fra leiligheten min om morgenen og til jobben. Eller kanskje den hadde fraktet meg til det studiet jeg aldri fikk søkt på? Drømmestudiet som kroppen min var for syk til å ta meg gjennom.

  En drømmekropp har et par armer som klarer å lage middag, handle i butikken og bære mange poser med tunge matvarer hjem. Posene ble aldri båret av meg, og jeg var ikke i stand til å handle i butikken på egenhånd. Middagen ble heller ikke laget av meg. De hverdagslige gjøremålene ble utført av assistenten min. Kroppen min var for svak og smertefull til å utføre det.

  En drømmekropp lar meg få sitte på akkurat den cafeen jeg selv måtte ønske, uten at jeg må vurdere sittekomfort, lyd og rullestoltilgjengelighet. I dag fikk jeg ikke gjennomført det ønskede cafebesøket fordi kroppen min var svak og holdt ikke kroppen min oppe på cafestolen.

  En drømmekropp er en kropp som kan stå på ski i påskefjellet, gå fotturer og inhalere den kalde fjellufta. Mine vakre minner fra påskefjellet har blitt erstattet med minner fra sykehussenga, med oksygen sigende  kaldt inn i neseborene mine, og gul desinfiserings-jod var det nærmeste jeg kom  påskestemning. Kroppen min måtte legges inn på sykehus i påskeferien.

  En drømmekropp er en kropp som er pålitelig og kan legge planer for fremtiden. En fremtid med drømmejobben, venner, kjæreste, familie, hus og barn. Min kropp er syk. Jeg må planlegge en dag av gangen.

  - Drømmekroppen er en kropp som er frisk og fungerer.

  Hva er en drømmekropp for deg?


   

  P.S: Jeg må understreke at dette innlegget er laget spesielt for å skape innblikk i hverdagen til mennesker med sykdom og handikap. Det er ingen tvil om at disse menneskene har mange muligheter, lyspunkter og positivitet i livene sine. Jeg synes også det er viktig å påpeke at jeg faktisk har stor forståelse for at folk ønsker å se bra ut i sin egen utgave av "drømmekroppen". Jeg, som folk flest, ønsker i stor grad å se bra ut og leve i en friskest mulig kropp. Men husk å være glad i den kroppen du har. Tenk fine tanker om deg selv og kroppen din. Det er din unike kropp. Du får bare tildelt en kropp. Ta vare på kroppen din og vær glad hvis den er frisk og fungerer.

  Ine

  Heels and Wheels

 • Ine Vedeld

  Bloggen er skrevet fra et rullende og gående perspektiv. Målet mitt er å opplyse om samfunnets "annerledesheter", inspirere og motivere. Les mer om meg og min historie i menyen.
  Ine


  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta